Heemkunde Vinkel | Nieuws van Heemkunde

Heemkamer bezichtigen

Na de zomer gaan we de Heemkamer ook een middag openstellen. Dit speciaal voor degene die belangstelling hebben en waarvoor het lastig is om 's avonds te komen. Met ingang van september 2016 op elke eerste donderdag van de maand zijn we geopend van 13.30 - 16.00 uur.

Facebook pagina van Heemkunde Vinckel in de lucht

Wil je ons volgen op facebook zodat je alle nieuwe updates krijgt? Facebook Heemkunde Vinckel

Jaarvergadering Heemkundekring Vinckel

Onze jaarvergadering voor 2016 wordt gehouden  op donderdag 3 maart a.s. om 20.00 uur in "De Den".

Studiemiddag 'Deponeren voor vrijwilligers en amateurarcheologen'

De studiemiddag vindt plaats donderdag 14 april 2016 van 12.30 - 17.00 uur bij 'Erfgoed Brabant' in Den Bosch. Voor meer informatie: stuur ons een berichtje.

Luchtvideo Nieuwbouwlocatie Vinkelse Slagen

Uit de oude doos.

Heemkamer

Donderdag 15 Jan. 2016 hebben we in de Heemkamer met de werkgroep een toast uitgebracht op het nieuwe jaar. We kunnen terug kijken op een goed jaar voor onze vereniging. We hebben het prima naar onze zin in de nieuwe Heemkamer waar we op de open dag in november met de tentoonstelling van oude schoolfoto’s veel belangstelling hebben gehad. Anne Verstegen en Annie v. Santvoort, onze “knipseldames” van het eerste uur, waren ook van de partij.

Zij zijn begonnen met het uitzoeken van dozen vol met kranten en hebben alles gesorteerd en in mappen gedaan. Het begin van de uitgebreide verzameling die we nu hebben. Zij hebben nu aangegeven een stapje terug te doen en niet meer elke week naar de Den te komen, maar blijven gelukkig wel lid van onze vereniging. Wij bedanken de dames hartelijk voor hun inzet al die jaren, en zij blijven natuurlijk van harte welkom in de Heemkamer. Deze foto is op die avond genomen.